Belastningstyring satt i system

Postet av Sverresborg Fotball den 9. Des 2021

Håvard Karlsen, gründer av appen FOPP


 Håvard Karlsen fra FOPP var onsdag kveld tilstede på Havsteinbanen under trener forum for å snakke om denne med trenings belastning og skaderisiko for idrettsutøvere. 
 

Håvard har tidligere spilt fotball på et høyt nivå, men lyttet ikke nok til kroppen å trene alt for mye selv om han også var skadet som igjen førte til belastningsskader som gjorde at han la fotballen på hylla å fikk en ide om å lage en app hvor utøvere kan legge inn sine treninger fra dag til dag, appen hjelpe både spillere, trenere til å styre belastningen over tid.

Det er godt kjent at barn og ungdom ofte trener for mye i de fasene de for eksempel er skadet, etter en lengre skade starter man også for tidlig.
Flere ungdommer i dag spiller ofte mye flere kamper enn hva de trener å det tas alt for lite hensyn til den totale belastningen. 

Spillere føler ofte de må stille opp for å ikke falle ut av klubblaget, krets tiltak, sonelag, landslag og hvordan kan vi som klubb og alle i idretts familien gjøre trenings hverdagen for utøvere enklere med at alle som har med spilleren og gjøre har kontroll på den totale belastningen. 

Mye av dette har mange erfart, men det blir ikke gjort noe med - alt handler om å bruke de beste til enhver tid å at man trosser skadene - slik er det også mye i toppfotballen. 

Mye refleksjon rundt dette og et veldig lærerikt trener forum for de fremmøtte.Sverresborg har benyttet appen i et års tid å må skryte av dette, spillerne og trenerne blir mye mer bevist sin egen trenings hverdag og dette med å registrere søvn er ikke noe vi har sagt spillerne skal gjøre men det gjør det allikevel, det har igjen resultert i at flere foreldre har sagt til klubben at barna plutselig tenker på hvor mye de sover slik at de får riktig antall timer søvn slik at man er klar til trenings hverdagen sin. 


Vi håper flest mulig retter fokus i sin klubb på dette med belastning og skaderisiko for sine utøver å anbefaler folk og bruke appen fopp.